Rejim bekçisinin günlüğünden

Agos, 21 Mart 2008

AKP’yi, DTP’yi kapatmakla rejim kurtulur mu? Sineklerle savaşmaktansa bataklığı kurutmak gerek. Partiler sinek, halk bataklıktır. Asıl halkı kapatmalı…

Bunun nasıl yapılacağı önemli bir sorun elbette. Esasen, böyle durumlarda hep yaptığımız gibi, dönüp şanlı tarihimize bakmak gerek. Bu konuda tek parti döneminden ve bilhassa darbelerden feyz alınabilir.

Mesela, yeniden İstiklal Mahkemeleri kurulsa ve her türlü dinci-kürtçü-solcu-demokrat haşarat ibretiâlem için darağacında sallandırılsa, rejim kendini biraz olsun güvende hissetmez mi? Madem artık eski usul darbeler yapılamıyor, ülke tehlikeden tehlikeye savrulup dururken, hukuk, meşruiyet, demokrasi zırvalarına pabuç bırakmadan mücadele etmeli.

Mesela, mahkemeler şöyle hükümler verse, içimiz nasıl da rahat eder:

AKP laikliğe aykırı fiillerin odağı olduğundan, ona oy verenlerin tespit edilerek sokağa çıkmalarının engellenmesine… Türban takanların, ideolojik sakal ve bıyık bırakanların, bunların eş ve çocuklarının, kolluk kuvveti gücüyle evlerine kapatılmalarına… Böylece laikliğin korunmasına…

DTP bölünmez bütünlüğümüze aykırı fiillerin odağı olduğundan, ona oy verenlerin, Kürtçe bilenlerin veya Türkçeyi Kürt şivesiyle konuşanların, doğum yeri Diyarbakır, Tunceli, Van gibi sakıncalı iller olanların, yukarıda sözü geçen muameleye tabi tutulmasına… Böylece devletin bekasının korunmasına… Karar verilmiştir.

Hiç yorum yok: