Olan Nokta’ya oldu

Agos, 18 Nisan 2008

Bundan bir yıl önce, haftalık Nokta dergisi, ordu içindeki bazı generallerin darbe planlarını Oramiral Özden Örnek’in günlüklerine dayanarak ifşa ettiği için mahkeme kararıyla polis tarafından basıldı. Derginin bütün bilgisayarları, bütün dosyaları incelendi ve derginin sahibi birkaç hafta sonra baskıları gerekçe göstererek derginin yayınına son vermek zorunda kaldı.

Geçen sürede, Emekli Oramiral Örnek, derginin yayın yönetmeni Alper Görmüş’e bir hakaret davası açtı. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan bu davada, Görmüş, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti. Bu arada, Ergenekon operasyonu kapsamında yapılan inceleme sonucunda Nokta’da yayımlanan belgelerin özgünlüğü Emniyet raporuyla teyit edilmişti. Hakaret davasına bakan hâkim, Emniyet’in bu raporunu dava dosyasına katmadı ve darbe girişimiyle ilgili soruşturma açılmasını engellemiş oldu.

Yani, Görmüş aklandı, bir başka soruşturma kapsamında yapılan inceleme sonucunda günlüklerin ve dergide yayımlanan belgelerin, dolayısıyla iki darbe planının gerçek olduğu ortaya çıktı. Darbe planı yapanlarla ilgili soruşturma açılmadı. Oysa, bu konuyla ilgili haberleri yayımlayan Nokta bir yıldır kapalı...

Olan, Türkiye’de ordu içindeki cuntalarla ilgili yazılmayanları yazma cesaretini gösteren Nokta dergisine, her hafta derginin basılmasını sabırsızlıkla bekleyen okurlarına, bir de tabii, Türkiye’ye oldu.

Hiç yorum yok: