Hep o dil

Agos, 2 Mayıs 2008

İnsan Hakları Derneği tarafından Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenen ve tarihçi Ara Sarafian, aktivist Eren Keskin, yayıncı Ragıp Zarakolu ve yazar Erdoğan Aydın’ın konuşmacı olduğu ‘24 Nisan’da ne oldu?’ başlıklı paneli gazete sütunlarına taşıyanlardan biri de Hasan Celal Güzel’di.

Güzel, ‘24 Nisan’da Ermeni Yalanları’ (Radikal, 27 Nisan) başlıklı yazısında, “Biz, şiddete başvurmamak şartıyla, her türlü (…) düşünceyi ifade hürriyetinden yanayız” dedikten sonra bakın neler yazdı:

“Ermeni diyasporası, gene kırnava gelip kızışan kediler gibi azarak iftiralarını sıralamaya başladı.”
“Türk düşmanı ‘Gomidas Enstitüsü’ Genel Direktörü Ara Sarafyan ve Türkiye’deki hempaları, gene olayları saptırarak atalarımıza iftira atmaya devam ettiler.”
“(…) aynı üniversitede buna benzer bir konferans düzenlenmiş ve tümüyle uydurma iddialarla Türk tarihi karalanmaya çalışılmıştı.”
“Bu iftiraları ön sayfadan ballandırarak yayımlayan da, Mr. Soros’un finanse ettiği söylenen ‘Taraf Gazetesi’ oldu. Taraf, bu yayımıyla diyasporanın tarafında olduğunu da açıkça ortaya koydu.”
“Diyasporanın azmasına vesile olan 24 Nisan iddiaları…”
“Ermeni diyasporasına ve onun maaşlı uşakları…”
“Ermeni tarihçi ‘Palavraciyan’…”

*

Dilin ve düzeyin bu olduğu bir tartışmayı yürütmek için hiç zemin olmadığı aşikâr. Muhatabına hakaret etmeyi hak gören, her daim haklı, her daim mağrur bu zihniyetin bir temsilcisinin Türkiye’nin en ciddi gazetelerinden birinin düzenli yazarı olması, yaşadığımız ülke hakkında aslında çok şey söylemiyor mu?

Hiç yorum yok: