Adımlar

Agos, 27 Haziran 2008

Militarizmin ülkenin yönetimini sivillere, sivil siyasete, özgürlük ve demokrasi yanlılarına bırakmama kararlılığının sonucu olan darbe sürecinin içinden geçerken, farklı kesimlerden sivillerin, sıradan insanların, yurttaşlıktan başka hiçbir unvanı ve rütbesi olmayanların bir araya gelmesi, sokaklara çıkıp seslerini yükseltmesi, darbecilerin heveslerini kursaklarında bırakacak büyük bir adım.

21 Haziran’da çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin girişimi ve binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen ‘Darbeye Karşı Ses Çıkar!’ mitingi Türkiye’de demokrasi güçlerinin mücadelesinde bir dönüm noktası teşkil ediyor. Bu mücadelenin artık gazete sütunlarıyla sınırlı kalmayacağını, özgürlük talebinin bizzat yurttaşlar tarafından sokaklarda, sloganlar ve pankartlarla yükseltileceğini müjdeliyor bizlere.

Farklı siyasi görüş ve inançlardan binlerce insanın tek bir amaç etrafında, darbeye ve ordunun siyasete müdahalesine karşı bir araya gelmesi, İstiklal Caddesi’ndeki yürüyüşün dayanışmacı, kararlı, eğlenceli ve yaratıcı bir şenlik halinde seyretmesi, yaz sıcağında içimize su serpen bir gelişme oldu.

“Darbeye Karşı 70 milyon adım” sloganıyla hayata geçirilecek çetin mücadele yeni başlıyor. Hasım acımasız, ancak önümüzde aydınlık bir yol uzanıyor. Yeni bir dili, yeni bir siyaseti, bebek adımlarıyla da olsa inşa etmek için yapacak çok iş var.
Adımları çoğaltmak ve çoğalmak gerek.

Hiç yorum yok: