Dara Torres

Agos, 15 Ağustos 2008

Oyunların ilk günlerinde rekor ve madalya koleksiyoncusu Phelps’in gölgesinde kalsa da, 1967 doğumlu yüzücü Dara Grace Torres hiç unutulmayacak bir başka başarı hikâyesinin kahramanı.

Torres, olimpiyatlara ilk kez bundan tam yirmi dört yıl önce, 1984’te Los Angeles’ta katılmıştı. Artık bir hayli tecrübe sahibi, çünkü Pekin’de bu mutluluğu tam beşinci kez yaşıyor. Bu süreye iki evlilik, bir sevimli çocuk, televizyon sunuculuğu kariyeri ve dokuz olimpiyat madalyası sığdırdı.

Haziran başında, Amerika seçmelerinde 50 metre serbestte dünya rekoru kırdı. Singapur’daki hazırlık kampı sırasında antrenörü Michael Lohberg’in kanser olduğunu öğrendiğinde büyük bir üzüntü yaşayıp gözyaşı dökse de, geçtiğimiz pazar günü 4x100 metre serbest yarışında takım arkadaşlarıyla birlikte gümüş madalya kazandı.

Lohberg, onun hakkında, “Kırkını aşmış bir anne için Olimpiyatlarda yarışmak imkânsız gibi görünebilir. Ancak Dara’yı sıradan ölçütlerle değerlendiremezsiniz. O, yaşamın pek çok kaidesine meydan okuyan, istisnai bir kişilik” diyor.

Torres, 15 Ağustos günü Pekin’de, 50 metre serbest elemelerinde yarışacak. 23 yaşındaki rekortmen Michael Phelps’in “Anne” diye hitap ederek takıldığı başarılı yüzücü bir kez daha kürsüye çıkar mı bilinmez, ama cesareti, alçakgönüllülüğü ve sempatikliğiyle, başta orta yaşlı kadınlar olmak üzere pek çoklarının gönlünde taht kurduğu kesin.

Hiç yorum yok: