Kuerten’in gözyaşları

Agos, 30 Haziran 2008

Brezilyalı tenisçi Gustavo Kuerten, namı diğer Guga, geçtiğimiz pazar, Roland Garros turnuvasının ilk turunda Paul-Henri Mathieu’ya yenildiği maçın ardından profesyonel tenis yaşamına son noktayı koydu. Kariyeri büyük başarılarla dolu olan ve daha önce Roland Garros’u tam üç kez kazanan Kuerten’i uğurlamak için Philipe Chatier kortuna tam 15 bin kişi gelmişti.

31 yaşındaki Kuerten son yıllarında sakatlıklarla boğuşmuş ve hiçbir önemli turnuvada varlık gösterememişti. Yıllarca profesyonel tenisin en tepesindeki isimlerden biri olmasına karşın, artık sıralamada ilk bine dahi giremiyor, çok az sayıda maç oynayabiliyordu. Kuerten, birkaç hafta önce, Fransa Açık’ın kariyerinin son turnuvası olacağını açıklamıştı.

Eski şampiyon, son maçında her zamanki gibi güleryüzlüydü. Artık eskisi kadar güçlü bir tenisçi olmasa da, o unutulmaz backhandlerinden örnekler sundu; sırası geldi, kendini tiye aldı. Ancak, maçın bitiminde, yerine oturduktan sonra, başına bir havlu geçirip yüzünü gizleyerek dakikalarca ağladı. Vedasını izlemek için tribünleri dolduranlar onu dakikalarca ayakta alkışladı.

Fransız Tenis Federasyonu, toprak kortlardaki başarısıyla tanınan Guga’ya veda armağanı olarak Roland Garros’un zemininin bir kesitini sundu. O da bu jeste, kırık dökük Fransızcasıyla bir veda konuşması yaparak karşılık verdi.

Böylece, yetenekli, centilmen, sempatik ve kazandığının önemli bir kısmını sakatlar yararına harcayacak kadar yardımsever olan Brezilyalı tenisçi, kortlardan gözyaşları eşliğinde, ancak hak ettiği sevgi ve itibarı gördüğü için iç huzuruyla ayrıldı.

Hiç yorum yok: