Beyaztürkleşen Ermeniler

Agos, 10 Nisan 2009

Yerel seçimin ilginç sonuçlarından biri de, tahminlerin aksine, hatırı sayılır sayıda Ermeni’nin CHP’ye oy vermesi oldu. Bakırköy ve Adalar gibi ilçelerde CHP adaylarının kazandığı başarı, İstanbul’da Ermenilerin AKP’ye karşı CHP’de birleştiği gerçeğine işaret ediyor.

Bu durum, AKP döneminde ‘hayat tarzı’na dair yükselen korkuların Türkiyeli Ermeniler tarafından da paylaşıldığını gösteriyor. Belki Alevilerin AKP’den duyduğu korkuya benzer bir şekilde, Ermeniler de, dinsel söylemi ağır basan bir parti yerine, –özgürlükçü bir laiklikten söz etmese de– laikliği savunur görünen partiden yana kullanıyorlar tercihlerini. Bu durumu, partinin ne cemaat vakıflarıyla ilgili düzenlemeler sırasındaki muhalefeti, ne derin devlet savunuculuğu, ne de Ermeni meselesiyle ilgili tavrı değiştiriyor. Öte yandan, unutmayalım ki, AKP de, Ermeni sorununda açılım ve Ermenistan’la normalleşme yönündeki mesajlarına karşın, milliyetçilere göz kırpan icraatlardan hiç geri durmayarak bu durumun oluşmasına zemin hazırladı.

Manzarayı ‘Ermenilerin Beyaztürkleşmesi’ olarak değerlendirmek mümkün. Ermeni toplumunun önemli bir kesimi, oylarını, bu kez, uğradığı haksızlıkların baş müsebbibi olan devletçi geleneğine verdi. Bu durum, Ermeniler hakkında bir şeyler anlatıyor elbette bize; hiç değilse, Beyoğlu Üç Horan Vakfı seçimleri sırasında, yabancı olana karşı gösterilen ‘şehirli-modern’ tepkiyi daha iyi anlamamızı sağlıyor.

2 yorum:

biraz gayret safinaz dedi ki...

Bu düzeysiz ve cehalet kokan yönlendirme amaçlı propaganda için verileri ve tarihi incelemek lazım.

CHP 1950 den bu yana neredeyse hiç hükümet olmamıştır. Bunu için seçim hileleri cinayetler dahil heryol kullanılmıştır. Nato gladiosu Chp iktidar olmasın diye bütün gerici unsurları para silah işkence eğitimi gibi unsurlar ile desteklemiş hatta bir çok gerici faşist unsuru CHP'ye karşı kurdurup gerektiğinde halk katliamlarında kullanmıştır.

CHP Bizzat Kenan Evren adlı vatan haini faşist tarafından kapatılmıştır.

CHP'ye sempati duyan Emniyet müdürü vali bürokrat yok denecek kadar azdır bu bir NATO politikasıdır.

CHP düşmanları Hüseyin Feyzullah fettullah Gülen Nazlı ılıcak daima desteklenmiştir Cuntacılar tarafından

6 7 Eylül olaylarını Menderes hükümeti ingilterenin önerisiyle ve yardımıyla çıkarmıştır.

Atatürk'ün Ermenilere karşı hiçbirzaman düşmalığı olmamıştır. Aksine Çanakkalede şehitlikte sayısız Ermeni Şehidimiz vardır.

Atatürk Venizelos ile yakın ilişkiler kurmuştur ve savaştığı hiçbir ülkeye düşmanlık beslememiş aksine düzeyli ilişkiler kurmuştur savaştığı bütün ülkelerle.

CHP'ye oyveren Vatandaşlarımız bunu kendilerine genetik testi yaptırarak felan yapmıyorlar pek değerli blogger hırsızlıktan fahiş vergilerden rezilliklerden bıktırkları için olsa gerek.

Bu yazınız Zamancı fettullah gladiosunun Van Ünv. Rektörünün Dedesi olan ünlü tiyatrocumuzun Ermeni olmasını faşistçe diline dolamasını aklıma getirdi. Söz konusu tiyatrocu Türk tiyatrosunda saygın bir yere sahiptir ve buna ne Ermeniler ve ne de Türkler karşı çıkar. Ermeni veya Türk olmak değil mesele galiba birileri kıtır kıtır Alevi kesildiğini unutmuş bu topraklarda Maraş katliamına bakmak lazım. Sivas katliamcılarının (kepenek diye google a yazın) nasıl trilyonlarca liralık maaşa bağlandığını atlamışssınız. sizler gibi virusleri ne yapmak lazım bilemedim.
Ve en önemlisi islamofaşistler Hrant Dink süikastını işlemiştir ve bu vahşeti her şekilde saptırararak bir taşla bir çok kuş vurmak maksadıyla pis bir tezgah ortaya koymaktalar Ermeniler bu pisliğe ve tezgaha karşı oylarını CHP'ye vermişlerdir.

rober koptaş dedi ki...

"sizler gibi virusleri ne yapmak lazım bilemedim" demişssiniz. ağzınıza sağlık, bunca laf etmenize hiç hacet yoktu...