Altıntepe’de

Agos, 22 Mayıs 2009

Bir televizyon kanalında, Altıntepe’de yapılmak istenen yıkımlara direnen insanlar gösteriliyor. Derme çatma bir barikatın arkasından polise taş atıyorlar. Tek dertleri, yaşadıkları evlere, yaşadıkları mahalleye sahip çıkmak.

Spiker, kışkırtıcı bir tonla konuşuyor: “Polise taşlarla saldırdılar! Emniyet güçleri, saldırganlara soğukkanlı bir şekilde müdahale etti.”

Derken, bir ilkokula gaz bombası atıldığına dair görüntüler geliyor ekrana. Spikere göre, bu bombalar, saldırganlara müdahale etmek zorunda kalan polis tarafından yanlışlıkla atılmış okula.

Analar, ablalar, kadınlar, gaz nedeniyle bayılan, gözlerini açamayan, fenalaşan çocuklarını almak için okula koşuyor. Her birinin ağzında Kürtçe bir beddua, Türkçe bir küfür.

Haber bülteni devam ediyor. Spiker, az önce yaptıkları hatayı düzeltiyor. Emniyet’ten yapılan açıklamaya göre, gaz bombalarının okula polisler tarafından değil, göstericiler tarafından atıldığını söylüyor. Sesinde, tavrında, birilerine yaranmak isteyenlere özgü sahte gurur var.

İzleyicilere ‘gerçeği’ aktarmış olmanın verdiği rahatlıkla, bir sonraki habere geçiyor.

Altıntepe’de ve daha bir sürü yerde, kentsel dönüşüm zulmü devam ediyor.

Hiç yorum yok: