Seçim oyunları

Agos, 2 Ocak 2009

Türkiyeli bir Ermeni, bugünün CHP’sine niye üye olur? Hele hele, kendini “eski İHD Genel Başkan Başkan Yardımcısı, Agos ve Birgün yazarı” olarak tanıtan bir gazeteci, neden törenle basının karşısına çıkıp CHP rozeti takar?

CHP gerçekten sosyal demokrat, demokrasiye inanan, insan haklarına saygılı, özgürlüklerden yana, milliyetçiliğe ve militarizme, darbeye karşı bir parti olduğu için mi?

Yoksa, CHP yönetimi bugüne kadarki milliyetçi, devletçi, militarist çizgisinden nadim olup özür dilediği, bundan böyle yepyeni bir siyasi tavır içerisinde olacağını beyan ettiği için mi?

Mesela, CHP, Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin değiştirilmemesi için, bizzat genel başkanının yaptığı cansiperane savunmadan ve o madde nedeniyle bir gazetecinin öldürülmesinden (tesadüfe bakın, o da Ermeni!) dolayı üzüntü bildirdiği için mi?

Ya da, partinin milletvekillerinden Bayram Meral, Meclis’te Vakıflar Kanunu görüşülürken, cemaat vakıflarıyla ilgili düzenleme hakkında, “Esnafı bir tarafa bıraktınız, köylüyü bir tarafa bıraktınız, işçiyi bir tarafa bıraktınız, çiftçiyi bir tarafa bıraktınız, Agop’un işiyle uğraşıyorsunuz!” dedikten sonra, yaptığı ırkçı değerlendirme nedeniyle Ermenilerden ve diğer gayrimüslim toplumlardan özür dilediği için mi?

CHP, insanların soyunun sopunun onların siyasi karar ve beyanları üzerinde etkisi olduğunu iddia eden ırkçı Canan Arıtman’ı hemen disiplin kuruluna sevk ettiği için mi?

Nihayet, CHP, ülkenin cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte savrulduğu krizde olumlu bir rol oynadığı, darbe tehditlerine karşı demokrasiyi savunduğu için mi?

Türkiyeli bir Ermeni, üstelik demokrat, ilerici, solcu olma iddiasında bir gazeteci neden törenle basının karşısına çıkıp CHP rozeti takar?

Gazetelerdeki haberlere göre, sorunun yanıtı şu: “Adalar Kaymakamı Mustafa Farsakoğlu’nun Adalar Belediye Başkan aday adayı olduğunu duyup partiye katılmak istedim.”

Şu seçimler nelere kadir Türkiye’de!

Hiç yorum yok: