Boğaziçi’ne ve BÜFK’e dokunma!


Kurulduğu günden bu yana farklı kültürlerinin incelenmesi, dans ve müziklerinin ele alınması amacını güden avangart çalışmalarda bulunan Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü (BÜFK), geçtiğimiz hafta üniversite çatısı altında yaptığı bir temsilin basına saldırgan bir üslupla yansıtılması sonucunda, ilk defa açıkça hedef gösterildi.

Siyasi gerginliklerin, darbe tehdidinin, K. Irak’ta savaş tehlikesinin kol gezdiği bir ortamda, özgürlükçü bir üniversitesinin ve farklılıklarla barış içinde bir arada yaşamı savunan bir öğrenci topluluğunun, tahrik olmaya her daim hazır kitlelerin önüne kışkırtıcı bir dille servis edilmesi elbette tesadüf değil.

Üzerine vazife olmadığı halde Türk-Ermeni sorunu hakkında bir konferans düzenlemeye kalkan, Orhan Pamuk gibi vatan hainliği Nobel Akademisi tescilli bir yazara fahri doktora veren bir üniversiteye ve Türkçenin yanı sıra Kurmanc, Zaza, Rumca, Çingenece, Ermenice gibi dilsiz dillere kucak açan bir folklor kulübüne yapılan bu saldırı, içinden geçtiğimiz karanlık dehlizlerdeki pis suların boynumuza doğru yükselmekte olduğunu gösteriyor belki de.

Memlekette özgür düşüncenin nefes alabildiği ender kurumlardan biri olan Boğaziçi Üniversitesi’ne ve onun 130 küsur yıllık vahasında boy atmış bir sanat grubuna sahip çıkmanın zamanıdır.
25 Mayıs 2007

Hiç yorum yok: